Onze definitie van Market Intelligence 


Het toepassen van market intelligence is essentieel om te komen tot een gedegen besluitvorming op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Waar liggen de grootste kansen en uit welke hoek kan dreiging worden verwacht? Welke strategische koers volgen de belangrijkste concurrenten? Is de huidige propositie nog onderscheidend én relevant? 

Dit is slechts een kleine greep uit het type vragen die met Market Intelligence wordt beantwoord. Op deze wijze geeft u onderbouwing aan uw plannen en krijgt u een scherper beeld van de markten & segmenten die de beste uitgangspositie bieden én hoe deze kansen kunnen worden verzilverd. Op deze manier optimaliseert u het groeipotentieel van uw organisatie en voorkomt u strategische misstappen op basis van aannames die onvoldoende gevalideerd bleken te zijn.

Ons speelveld

Annalise verzamelt, analyseert en valideert informatie in uw speelveld van markten, klanten en concurrentie en vertaalt dit in actiegericht strategisch advies. Wij stellen alles in het werk om te zorgen dat u op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen en daarmee uw ambities kunt waarmaken.?

Waarom Annalise?

Het team van Annalise ondersteunt en begeleidt u bij het opzetten en het verder laten groeien van uw onderneming.

Onze unieke Market Intelligence aanpak stelt klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen op strategisch en tactisch niveau.

Een unieke aanpak


De Market Intelligence-expert

Met meer dan 35 jaar ervaring is Annalise hét expert onderzoeks- en adviesbureau op het vlak van Market Intelligence. Met een gerichte en op feiten gebaseerde aanpak bieden wij inzichten in de externe omgeving die u ondersteunen in het nemen van de juiste strategische en tactische beslissingen. 

Hooggekwalificeerde experts

Het team van Annalise bestaat uitsluitend uit hoogopgeleide consultants. Zij combineren analytische vaardigheden met vindingrijkheid en een gezonde dosis pragmatisme. Strategisch scherp, nieuwsgierig en met het vizier op resultaat.

Unieke benadering op maat

Geen bedrijf, bedrijfstak of uitdaging is hetzelfde. Daarom stellen we bij elk vraagstuk opnieuw vast welke analysetools en onderzoeksmethoden het beste aansluiten op de specifieke strategische, tactische en operationele doelstellingen.

Betrokken op de lange termijn

Annalise wil dat u succesvol bent op de lange termijn. We zijn flexibel als het gaat om het beantwoorden van uw vragen op de korte termijn. Maar nog belangrijker is onze hoge betrokkenheid bij uw organisatie op de lange termijn. Daarom kiezen klanten voor Annalise.

Cases


 • Apetito
 • Aviko
 • Consumentenbond
 • Essent
 • FrieslandCampina
 • Heijmans
 • ICS
 • JDE
 • Keter
 • Ministerie-van-Financien
 • Nuon
 • Philips
 • Rabobank
 • Randstad
 • Segezha
 • Staples
 • VGN
 • Victrex
 • Westland

Ontmoet ons team


 Sander
Notenboom

Managing Director

Het is onze ambitie om de business development strategie en concurrentiepositie van onze klanten verder te optimaliseren door diepgaande en feitelijke inzichten uit hun externe omgeving te vertalen naar een succesvolle en actiegerichte strategie.

Roland
van Cranenburgh

Associate Director

Groei zit in ieders genen. En businessgroei en innoveren zitten in mijn DNA. Het combineren van data, analyse, lef en dingen voor elkaar krijgen is hoe ik klanten ondersteun. Gebruikmakend van ruim 20 jaar ervaring binnen FMCG, services en productie omgevingen in zowel B2B als B2B2C.

Arthur
Vernooij

Practice Director

Het ondersteunen én uitdagen van onze klanten aan de hand van onze feitelijke benaderingswijze behoort tot de kern van ons dagelijkse werk. Want uiteindelijk levert alleen de echt relevante en verdiepende ‘intelligence’ een wezenlijke bijdrage aan de strategische en tactische besluitvorming.

Kimberly
Ho

Consultant

Een natuurlijke honger om te blijven leren en betrokkenheid, motiveren mij als consultant om niet alleen onze klant en hun vraag centraal te stellen, maar ook de vraag achter de vraag.

Rob
Lidner

Consultant

Als iemand die wordt gedreven door een aangeboren nieuwsgierigheid en een wens om de wereld om zich heen te begrijpen, is het mijn doel om onze klanten van de beste Market Intelligence inzichten te voorzien voor hun strategische vraagstukken.

 

Robin
van den Bogaard

Consultant

Met de juiste combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve inzichten ondersteun ik de klant in het nemen van strategische en tactische beslissingen. Zo draag ik bij aan het succesvol zakendoen van morgen.

 

Omed
Babak

Consultant

Met analytische vaardigheden en creatief denkwijze kunnen we vraagstukken over dynamische markten sneller beantwoorden. Het doel is om belangrijke externe marktinzichten en het groeipotentieel voor onze klanten te identificeren. Uw succes is ons doel.

Kiki
Liu

China Expert

Vanuit mijn interesse in technologie en business heb ik veel ervaring opgebouwd op het gebied van business development en marktstrategieën. Op basis van de werkelijke feiten, ondersteun ik mijn klanten hun groeistrategie verder scherp te stellen en hun doelen te bereiken.

Myrthe
Bosman

Research Assistant

Het ontdekken van de mogelijkheden van Market Intelligence en het inzetten van mijn analytische vaardigheden in dit veld vormt voor mij een leerzame uitdaging waarin ik ondersteuning biedt in projecten en mezelf verder ontwikkel naast mijn studie.

 

Werken bij Annalise


Heb jij het in je?

Het team van Annalise bestaat uit hoog gekwalificeerde professionals: analytisch sterk, vindingrijk, en altijd gericht op het eindresultaat. Heb jij het in je om hier ook deel van uit te maken?

Annalise maakt graag kennis met gedreven en enthousiaste mensen die ons team kunnen versterken. We hebben regelmatig plaats voor nieuwe teamleden op verschillende ervaringsniveaus.  

Wat bieden wij?

Jij brengt een schat aan kennis, vaardigheden en interesses mee naar Annalise. Wij bieden jou een inspirerende, afwisselende werkomgeving en de verantwoordelijkheid om te werken aan de meest uitdagende vraagstukken van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

Uiteraard krijg je bij Annalise een goede beloning. Een vast salaris met een substantieel variabel, waarmee we je uitdagen om het beste uit je zelf te halen.

Benieuwd geworden naar onze functies? Ga met je muis over ons carrièrepad voor meer informatie.

Een carrière die bij jou past


Onze mensen zijn onze kracht. Daarom geeft Annalise graag de ruimte aan jouw unieke talenten en interesses. Ondersteund door onze mentoren en teamleden ontwikkel jij je talenten in de praktijk en stuur jij je eigen carrière.  

Een talent voor business development? Klanten adviseren met scherpe marktanalyses? Of liever de diepte in en nieuwe Annalise-methoden ontwikkelen? Annalise heeft de baan voor jou! 

careerpath

Intelligence ManagerIntelligence DirectorPractice ManagerPractice DirectorPartnerSenior ConsultantConsultant

Solliciteer nu

 

Annalise maakt graag kennis met gedreven en enthousiaste mensen die ons team kunnen versterken. Stuur een e-mail naar mail@annalise.nl of bel naar 030 214 8303.
Insights


08-05-2019

Verzekeringen: Hoe blockchain de branche gaat veranderen!

Recentelijk kijken steeds meer bedrijven hoe zij de mogelijkheden van de blockchain optimaal kunnen benutten. Het heeft de potentie om de kosten te verlagen, processen te versnellen, transparantie te vergroten en beveiliging te verbeteren. Dit geldt ook voor de verzekeringsindustrie. Gaat deze technologie de verzekeringsmarkt op zijn kop zetten? En hoe kan uw organisatie hier op inspelen?  Volgens s ’wereld grootste institutionele investeerders zal de […]

MORE


06-17-2019

Marktpotentie van duurzaamheidsoplossingen

Marktpotentie van duurzaamheidsoplossingen Terwijl in Den Haag de ‘klimaatdrammers’ en ‘klimaatontkenners’ in elk debat er een wedstrijdje ‘wie kan het hardst roepen’ van maken, merken wij bij Annalise dat bedrijven er allang van overtuigd zijn dat duurzaamheid niet slechts een buzzword is. Daarnaast komen bedrijven niet meer weg met enkel het noemen van duurzaamheid in hun jaarverslag als een […]

MORE


01-30-2019

Ondernemen in de publieke zaak

Market Intelligence voor instellingen die vooruit willen. Overheden in Nederland begeven zich steeds meer op het private terrein. Zij werken vaker in publiek-private verbanden: bij de aanleg van nieuwe infrastructuur, aan Klimaattafels, of in het topsectoren-beleid. Ook de decentralisatie van overheidstaken (zoals in het sociaal domein in 2015) of de volledige privatisering van overheidsdiensten zijn […]

MORE


Follow ustwitterLinkedin

Contact


Contact Annalise

Phone: 030 214 8303
Email: mail@annalise.nl


Visitors
Stationsplein 32,
3511 ED Utrecht,
Nederland
Route Description

Mail
Postbus 19085,
3501 DB Utrecht,
Nederland